ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - --ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ







Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ


Κύριε Αντιδήμαρχε των οικονομικών,

Όταν στην οικονομική επιτροπή είχαμε πάρει την απόφαση ποιος χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα διαχειρίζεται τα οικονομικά μας, που μέχρι τότε η διαχείριση κεφαλαίου του Δήμου μας γινόταν στη ALPHA BANK του κου Κωστόπουλου.

Αποφασίσαμε οι καταθέσεις κεφαλαίων και η διαχείριση τους, να γίνεται στην EURO BANK του κου Σπύρου Λάτση (ο οποίος είχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Ομίλου περίπου το 47% τότε), δηλαδή σε τράπεζες που το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών ήταν ελληνικών συμφερόντων.

Στις 29/8/2011 έχουμε την συγχώνευση, δηλαδή το πάντρεμα αυτών των δύο τραπεζών, υπό την ονομασία ALPHA EURO BANK με μεγαλομέτοχο το Κατάρ, μια πολυεθνική, ένα βραχίονα της Αμερικής.

Μήπως ως δημόσιος οργανισμός και συνειδητοποιημένοι Έλληνες σε περίοδο που βουλιάζει η χώρα μας οικονομικά και υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελληνική αγορά πρέπει να ξανααποφασίσουμε για να στηρίξουμε κρατικές τράπεζες; Όπως Αγροτική, Αττικής, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλες.

Γιατί με το να κάνουμε παζάρια ώστε να ωφεληθούμε το κάτι τι περισσότερο με τράπεζες που θα εκμεταλλεύονται ξένοι επενδυτές, δεν κερδίζουμε σαν έθνος απεναντίας χάνουμε σε βάθος χρόνου.

Θα έλεγα φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου