ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - --ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ







Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το πρόβλημα των αποβλήτων στην Ανατολική Αττική




ΠΡΟΤΑΣΗ : Αντιμετώπιση των στερεών (αστικών) αποβλήτων.

Βιώνουμε καθημερινά ένα διαχρονικό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες στο νομό Αττικής και ιδιαίτερα των περιοχών της Ανατολικής Αττικής. Ένα πρόβλημα, όπου οι λύσεις που προτείνουν για δημιουργία και λειτουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΗ, είναι ήδη ξεπερασμένες σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ανεπτυγμένες χώρες..

Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Με αρκετές περιοχές, πρώην αγρότοπους, να γίνονται άχρηστοι ή να απαξιώνονται από τη νομοθεσία.
Η «αγορά» ερευνά και παρουσιάζει τρόπους που θα βοηθήσουν , θα ελαχιστοποιήσουν ή θα εξαλείψουν το πρόβλημα, λόγω της ανάγκης μιας αειφόρου ανάπτυξης και λύσης των προβλημάτων της διαχείρισης των σκουπιδιών.
Το PLASMA, υπάρχει και χρησιμοποιείται.
To ΠΛΑΣΜΑ, είναι η τέταρτη διάσταση. Μετά τα στερεά, υγρά και αέρια.
Τυπικό παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσουμε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, βρίσκεται σε υγρή μορφή, όταν παγώνει γίνεται στερεό και όταν το βράσουμε τότε γίνεται αέριο, αλλά αν συνεχίσουμε να προσθέτουμε ενέργεια σ αυτό, τότε τα μόρια του νερού, σε θερμοκρασία άνω των 5.000 κελσίου θα εισέλθουν στο στάδιο του «πλάσματος» .
Θερμικά πλάσματα μπορούν να πλησιάσουν θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 10.000 βαθμούς. Καθημερινά παραδείγματα της διάστασης του πλάσματος περιλαμβάνουν τον ήλιο και τις αστραπές.

Η τεχνολογία του πλάσματος είναι ήδη αποδεδειγμένα αποτελεσματική και χρησιμοποιείται στον Καναδά.
Αυτή η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να είναι πλήρως ασφαλής και εύκολη και κυρίως για τα βιομηχανικά απόβλητα, τα νοσοκομειακά, τα χημικά, τη λυματαλάσπη.
Αν αναπτύξουμε την ανακύκλωση, τα σκουπίδια μας, τα αστικά σκουπίδια, γίνονται εποικοδομητικά και μπορούν ακόμη και αυτά να παράγουν ενέργεια.
Ενέργεια για να μπορέσει να λειτουργήσει μια τέτοια μονάδα, αλλά και να βοηθήσει την οικονομία μιας περιοχής και να ξαναδώσει ζωή και χρώμα σε περιοχές που απαξιώνουμε ή χρησιμοποιούμε για χωματερές, ΧΥΤΑ κλπ.

Μήπως ήρθε η ώρα, να κοιτάξουμε και να προγραμματίσουμε προσεκτικά, με γνώμονα όχι το εφήμερο κέρδος μερικών αλλά την υγεία των παιδιών μας και το περιβάλλον. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσουμε προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον και να σταματήσουμε να υιοθετούμε πρόχειρες λύσεις που μέχρι την υλοποίηση τους καταργούνται ή απαξιώνονται. Μια πρόσκληση του Νομάρχη στους επιστήμονες ή τους ειδικούς αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να είναι εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου