ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - --ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ







Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Χρήστου Καλαποθαράκου στον Υπουργό Εξωτερικών

Προσφυγή Δήμων Πεντέλης, Διονύσου, Μαραθώνα, Ραφήνας, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις πυρκαγιές στο Πεντελικό όρος την περίοδο 1995-1997.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και δηλώσεις του δημάρχου Πεντέλης, οι δήμοι Πεντέλης, Διονύσου, Μαραθώνα και Ραφήνας προτίθενται να προσφύγουν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σκοπό να λάβουν αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές για τον τόπο πυρκαγιές.

Η προσφυγή αυτή βασίζεται στις δηλώσεις του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ από τις οποίες προκύπτει ότι μέρος από τα μυστικά κονδύλια της γειτονικής χώρας είχαν διατεθεί, μεταξύ άλλων, για τους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση.

Οι προαναφερόμενες δημοτικές αρχές προτίθενται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ύψους 50.000.000 ευρώ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Πεντελικό Όρος την περίοδο 1995-1997, οι οποίες αφορούν στην καταστροφή της δασικής βλάστησης της περιοχής.

Ερωτάσθε:

1) Έχετε ζητήσει επισήμως διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ; Ποιες ήταν οι απαντήσεις που επισήμως λάβαμε;

2) Προτίθεστε να ενισχύσετε, με κάθε σχετικό έγγραφο και νομική βοήθεια, τις προσφυγές των δημοτικών αρχών στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου