ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - --ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ







Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο.
Η Ημέρα θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 15 Δεκεμβρίου 1972.
Στόχος της να μας θυμίζει ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αλληλένδετο με το μέλλον των οικοσυστημάτων που μας παρέχουν τροφή, νερό, αέρα, φάρμακα, κατασκευαστικά υλικά, αλλά και την απέραντη ομορφιά του φυσικού κόσμου.
Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την προσωπική πρόσκληση και πρόκληση για κάθε ένα από εμάς.

Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη και να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο.
Να γνωρίσουμε το περιβάλλον του τόπου μας και να το αγαπήσουμε.
Η Ημέρα του περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι, το θέμα περιβάλλον, θα παραμένει κορυφαίο σημείο στις παγκόσμιες προτεραιότητες.
Είναι όμως ανώφελο να γιορτάζομε σήμερα και τις υπόλοιπες 365 μέρες του χρόνου, εκείνοι, που ανά τον κόσμο καταστρέφουν το περιβάλλον, να εξακολουθούν ανεμπόδιστοι το έργο τους. Τι να πούμε, όταν βόμβες και πύραυλοι φέρνουν καταστροφές ;Αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη.
Ο εξωραϊστικός Σύλλογος ΤΥΜΒΟΥ έχει τη δική του συμμετοχή για την Ημέρα αυτή και πιστεύουμε όλοι μαζί ότι θα ανθίσει μέσα μας το άνθος της προστασίας και δεν θα αφήσουμε το περιβάλλον να μαραθεί. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου