ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - --ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ







Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Όχι στη “βιομηχανοποίηση” του Πεντελικού Όρους»


Η κυβέρνηση σκοπεύει να εκδώσει, ελαφρά τη καρδία, άδεια για φωτοβολταϊκά σε μια περιοχή που έχει κριθεί αναδασωτέα, όπως το Πεντελικό όρος, ακόμα και αν επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταξύ Δημοσίου και Εκκλησίας;

Το κρίσιμο αυτό ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες κατοίκους της περιφέρειας Αττικής έθεσε ο κ. Χρήστος Καλαποθαράκος με σημερινή επίκαιρη ερώτησή του, στη Βουλή. Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορήθηκε με έκπληξη σενάρια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου από ιδιώτες σε έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών.
Ο κ. Καλαποθαράκος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επιθυμία των τοπικών φορέων και των πολιτών σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το περιβάλλον που αφορά την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.
Δεν μπορούμε να πάμε σε μια διαδικασία βιομηχανοποιήσεις του Πεντελικού όρους, τη στιγμή μάλιστα που η Αττική έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια και έχουν απομείνει ελάχιστοι πνεύμονες πρασίνου».
Πόσω μάλλον, όταν τέτοιες απόπειρες συνοδεύονται από εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ιδιωτική αναδάσωση συν φωτοβολταϊκό πάρκο ή τίποτα!» Κλείνοντας, πρότεινε, μάλιστα, να ανακηρυχτεί και το Πεντελικό όρος ως εθνικός δρυμός, στα πρότυπα της Πάρνηθας, ώστε να θωρακιστεί περεταίρω η προστασία του από τους διάφορους αυθαιρετούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου