ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - --ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ







Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όπως καταμαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αυξάνεται συνεχώς. Στις Ευρωεκλογές, με προτροπή του ΛΑ.Ο.Σ. το θέμα αναδείχθηκε ως μείζον, και η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να υιοθετήσει τις προτάσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ακολούθησε έντονη δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων με διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, με την Ενωμένη Ευρώπη, τον Ο.Η.Ε., τις πρεσβείες των χωρών από όπου πηγάζουν τα αλλεπάλληλα κύματα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας.
Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε καθημερινά να βλέπουμε και να ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις άθλιες συνθήκες με τις οποίες αυτοί οι άνθρωποι καταφθάνουν στη χώρα μας.
Ενημερωνόμαστε για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τις παρανομίες στις εργασιακές συνθήκες όπου αυτοί εντάσσονται στο εργασιακό δυναμικό.
Επίσης, γινόμαστε μάρτυρες και αρκετές φορές θύματα της ανάρμοστης συμπεριφοράς, αρκετών από αυτούς, κατά τη διάρκεια παραμονής τους.

Το ερώτημα μου, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, ήταν τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στις εξελίξεις του τόσο σοβαρού αυτού θέματος. Το ερώτημα συνεχίζει να παραμένει αλλά μεταφέρεται σε Εθνικό επίπεδο πλέον, ως υποψήφιου βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής.
Ποιο είναι το σχέδιο που παρουσιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ?

1 σχόλιο:

  1. Ο κόσμος όμως σε προβλήματα όπως εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, ανεργία , πυρκαγίες κλπ θέλει άμεσες λύσεις, και οχι κάτι που (ίσως) το δουν τα εγγόνια του...

    Cristiana/Athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή